Mervi Kumpulainen Jyväskylä akupunktio

Mervi Kumpulainen

Nimeni on Mervi Kumpulainen. Olen reilu nelikymppinen mielenkiintoista elämänkoulua ja monta virallistakin koulutusta käynyt toppuluokkalaisen pojanvilpertin äiti. Poikani lienee yksi parhaista opettajistani!

Kiinnostukseni kiinalaiseen lääketieteeseen juontaa juurensa 90-luvulle, jolloin olin työssä Saksassa. Olin kamppaillut kroonisten poskiontelotulehdusten kanssa koko nuoruuteni ja Saksassa vaivaani hoidettiin akupunktiolla erikoislääkärin vastaanotolla! Kolmekymppisenä minulle tuli vahva tunne, etten halua jäädä eläkkeelle kiireisestä ja vaativasta kansainvälisen liike-elämän työstäni Lontoossa. Työ oli stressaavaa ja tuntui jotenkin tyhjältä vaikka palkka olikin hyvä ja jakkupuku korkokenkineen viimeisen päälle muodin mukainen. Halusin tehdä työtä, jolla oli enemmän merkitystä ja nähdä konkreettisia tuloksia. Kypsyttelin ideaa ja 2006 aloitin hierojakoulun Kuopiossa. Hierojakoulun jälkeen opiskelin länsimaista lääketiedettä Kuopion avoimessa yliopistossa. Olen perehtynyt siellä myös liikuntalääketieteeseen ja ravitsemustieteeseen.

Vuonna 2009 valmistuin akupunktiohoitajaksi Shanghain yliopistosta. Suoritin siellä WHOn hyväksymän Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen (TCM) akupunktiokoulutuksen. Lisäksi olen syventänyt osaamistani nelivuotisilla Klassisen Akupunktion opinnoilla Suomessa. Nämä kaksi kiinalaisen lääketieteen suuntausta täydentävät hyvin toisiaan ja sovellan niitä hoidoissani asiakkaan tarpeen mukaan. Erikoisosaamistani ovat ravitsemus, yrtit, kosmeettinen akupunktio, tulineula ja päänahka-akupunktio. Olen ollut alan huippuosaajien opissa sekä Englannissa että Suomessa.

Olen Valviran rekisterissä, joten laki velvoittaa minua terveydenhuollon ammattihenkilönä mm. tiukkaan salassapitovelvollisuuteen, potilas- ja vastuuvakuutukseen sekä yhteistyöhön muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa asiakkaan tarpeiden niin vaatiessa. Terveydenhuollon ammattihenkilön antamana akupunktiohoito ei ole este verenluovutukselle. Kiinalaisen lääketieteen puolella täytän Suomen Kiinalaisen Lääketieteen Liiton (SKILL ry) asettamat koulutusvaatimukset. Kiinalaisen lääketieteen asiantuntijana olen sekä SKILL:in sekä Klassisen Akupunktion yhdistyksen (KAY) terapeuttirekisterissä.

Korostan hoitoprosessissa itsehoidon merkitystä. Kannustan asiakkaitani tekemään tarvittavia elämäntapamuutoksia paranemisen ja ennaltaehkäisyn tueksi. Sovellan liikunnan ja ravitsemuksen oppeja sekä länsimaalaisen että kiinalaisen lääketieteen pohjalta. Kiinalainen lääketiede on tavallaan elämäntapa. Se on auttanut minua ymmärtämään asioiden suhteellisuutta ja kunnioittamaan kultaista keskitietä. Jokainen äärimmäisyyksiin viety, alunperin hyväkin asia kääntyy jossakin vaiheessa itseään vastaan. Akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen mukaisen ruokavalion kautta olen auttanut itseäni ja lukuisia asiakkaita voimaan huomattavasti paremmin.

Stressinhallinta on tärkeä osa itsehoitoa. Stressi ilmenee kehossamme ja psyykessämme monilla tavoin. Stressin eri muotojen tunnistaminen sekä stressinhallinta on tämän päivän hektisessä elämänrytmissä yksi hyvinvointimme peruspilareista tai myös kompastuskivistä! Akupunktio auttaa stressiin hyvin mutta on tärkeä oppia hallitsemaan sitä myös itse. Olen perehtynyt liikunnan, joogan ja taijin ohella Mindfulness-, EFT-, ja NLP-tekniikoihin stressinhallinnan sekä kehon ja mielen tasapainon tukena.

Mervi Kumpulainen Jyväskylä akupunktio
Mervi Kumpulainen apunanne.