Akupunktio Jyväskylä

Akupunktio on tehokas hoitomuoto

Akupunktio on tuhansien vuosien saatossa hioutunut tehokas hoitomenetelmä. Sen vaikutuksista on selvää tutkimusnäyttöä ja laajaa kokemusperäistä tietoa. Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa akupunktiota ja kiinalaista lääketiedettä on opetettu jo pitkään yliopistotutkintona sekä yhdistetään terveydenhuollossa täydentämään länsimaista lääketiedettä.

Akupunktio tehoaa hyvin monenlaisiin stressiperäisiin vaivoihin, kroonisiin sairauksiin ja kipuihin sekä elimistön toiminnallisiin ja hormonaalisiin ongelmiin. Akupunktiolla voi hoitaa myös häiritsevät, jopa isotkin arvet tehokkaasti! Kiinalainen lääketiede täydentää koululääketiedettä monella saralla ja on turvallinen vaihtoehto.

Maailman terveysjärjestö (WHO) on todennut akupunktion tehokkaaksi yli 400 sairauteen. Alla oleva kuva listaa niistä yleisimpiä.


Akupunktio Palokka Jyväskylä

Maailman terveysjärjestö (WHO) on todennut akupunktion tehokkaaksi yli 400 sairauteen. Lähde: WHO Chronical no. 34, 1980

Terveyttä edistävä ruokavalio on akupunktion ohella avainasemassa tietyissä sairauksissa. Ravinto on todella tehokas itsehoitokeino! Vatsan ja suoliston kunto on myös kiinalaisessa lääketieteessä terveytemme perusta. Lue lisää.

Kipukierre, jatkuva stressi ja krooniset sairaudet

Akupunktio on oivallinen apu stressi-, kipu- ja sairastelukierteen katkaisemiseen. Uusimmat tutkimukset vahvistavat akupunktion tehon autonomisen hermoston ja hermoston välittäjäaineiden säätelyssä sekä stressinsäätelyjärjestelmämme tasapainottamisessa. Krooninen stressi, krooniset sairaudet ja kiputilat altistavat elimistömme muun muassa kortisolin ja adrenaliinin liikatuotannolle. Se kuormittaa kehoa ja psyykettä valtavasti, josta seuraa monenlaisia terveysongelmia unettomuudesta kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Akupunktiohoidossa keho ja mieli alkavat tasapainottua. Tämän myötä käyttöömme vapautuu uusia voimavaroja kuormittavien tekijöiden hallitsemiseen tai elämäntapojen muuttamiseen. Paranemisen avaimet ovat meissä itsessämme ja kiinalainen lääketiede tukee sitä. Kuuntelu, kokonaisvaltainen lähestymistapani sekä monipuolinen tietämykseni ravitsemuksesta, liikunnasta ja stressinhallinnasta ovat tärkeä tuki hoitoprosessissa. Tavoitteena on elämänlaadun parantaminen ja sairauksien voittaminen.

Akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen osaamisellani on laaja koulutuspohja sekä Kiinasta että Suomesta. Olen Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja ja lisäksi olen opiskellut länsimaista lääketiedettä kattavasti. Hoitojen perustana on vankka länsimaisen lääketieteen ymmärrys yhdistettynä aitoon haluun auttaa ihmisiä voimaan hyvin. Lue lisää koulutuksestani ja minusta.

Stressin hoito akupunktio
Akupunktio tarjoaa apua myös stressin hoitoon.

Kiinalaisen lääketieteen hoitomuodot

Akupunktion lisäksi käytän kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista tarpeen mukaan moksibustiota eli moksaa, tulineulaa ja kuivakuppausta sekä yksilöllisesti laadittua kiinalaisen lääketieteen mukaista ruokavaliota. Hallitsen myös päänahka-akupunktion, joka tehokas, moderniin neurologiaan perustuva hoitomuoto esimerkiksi neurologisten ja psyykkisten tilojen hoidossa. Tietyissä vaivoissa suosittelen tarkoin valittuja, luomulaatuisia yrttivalmisteita tai ravintolisiä hoitojen tueksi.

Hoito perustuu kiinalaisen lääketieteen mukaiseen tutkimukseen, jonka pohjalta valitaan kulloinkin käytettävät akupunktiopisteet ja tukihoidot. Akupunktioneulat ovat steriilejä, erittäin ohuita ja usein muutama neula riittää. Pahimmat oireet saattavat helpottaa nopeasti hoidon jälkeen mutta itse sairauden hoitoprosessi on usein pidempi ja vaatii useita, säännöllisiä käyntejä 1-4 viikon välein.

Ohjeita akupunktioon tulevalle

  • Varattu aika tulisi peruuttaa viimeistään 24h aikaisemmin tekstiviestillä tai soittamalla (ei sähköpostilla).
  • Raskasta liikuntaa, alkoholia ja saunomista ei suositella akupunktion kanssa samana päivänä. Akupunktio vaikuttaa voimakkaasti aineenvaihduntaan ja edellä mainitut seikat stimuloivat sitä myös, joten voivat sen vuoksi häiritä hoitoprosessia.
  • Akuutissa flunssassa voin hoitaa vain akuuttia sairauttasi. Ellet halua akupunktiohoitoa flunssaasi niin peruuta siinä tapauksessa aikasi niin pian kuin mahdollista.
  • Akupunktioon ei kannata tulla nälkäisenä. Ota välipalaa ennen hoitoon tuloa, jos ruokailusta on kulunut pidempi aika.
  • Käytännön järjestelyjen vuoksi toivoisin, että saavut paikalle vasta sovittuna kellonaikana. Se riittää mainiosti.
  • Olen Valviran rekisterissä, joten akupunktiohoito ei ole este verenluovutukselle.

Akupunktio Jyväskylä

Akupunktio Jyväskylä

Ota yhteyttä